Educació Primària

L’educació primària és l’etapa educativa de caràcter obligatori. Amb caràcter general, s’inicia l’any natural que es compleixen 6 anys i es cursa fins als 12 anys.

L’etapa d’educació primària és fonamental per al desenvolupament integral dels infants. A través d’un aprenentatge actiu i significatiu, volem fomentar el seu creixement acadèmic, social i emocional. El nostre objectiu és que l’alumnat adquireixi les eines necessàries per entendre el món que els envolta, treballin valors com la cooperació i el respecte, i desenvolupin l’autonomia i la creativitat, preparant-los per a futurs reptes acadèmics i personals.

Organització

Aquesta etapa es distribueix en tres cicles (dues línies per curs):
Cicle inicial, comprèn primer i segon, dels 6 als 8 anys
Cicle mitjà, comprèn tercer i quart, dels 8 als 10 anys
Cicle superior, comprèn cinquè i sisè, dels 10 als 12 anys.

Horari

 

1r a 6è de 8:50h a 12:55h i de 14:55h a 16:50h

Servei d’acollida de 7:50h a 8:50h

Hi ha servei de casal durant el període de vacances.

Activitat docent

L’inici de la Primària és un moment de canvis importants: hem d’ajudar-los a prendre consciència de les pròpies capacitats, que puguin gestionar-les i desenvolupin la seguretat suficient per afrontar els nous reptes de l’aprenentatge.

Al llarg de l’etapa, és molt important seguir treballant els hàbits. L’adquisició d’uns bons hàbits ajuda a incrementar l’autonomia i l’eficàcia al llarg de tot el procés d’aprenentatge.

Formem persones on el protagonista és l’alumne/a, tot judant a desenvolupar els seus talents i treballant per potenciar aquestes destreses, habilitats i estratègies que es puguin millorar, per tal de poder garantir, en un futuir, l’accés al món laboral.

 

Treballem amb aprenentatges significatius i vivencials:

  • INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES: per ajudar els/les alumnes a que es coneguin millor i per poder-los conèixer millor, que desenvolupin un perfil equilibrat de les intel·ligències tot afavorint la diversitat de metodologies i facilitant que puguin aprendre a desenvolupar els seus talents i les seves febleses.
  • TREBALL PER PROJECTES: Treballem les àrees de coneixement del medi i llengua catalana de manera transversal a través de projectes.  Aquesta metodologia permet a l’alumnat desenvolupar habilitats comunicatives, de recerca i de pensament crític, mentre treballen continguts significatius i aplicats a situacions reals. Els projectes fomenten el treball en equip, la creativitat i la curiositat, a més de facilitar una comprensió més profunda de l’entorn que els envolta. D’aquesta manera, aconseguim que els aprenentatges siguin més vivencials i connectats amb la realitat del món actual.
  • EMOCIONS: identificació de les emocions pròpies i les dels altres, control de les emocions i actitud positiva.
  • TREBALL COOPERATIU: es basa en la socialització, aprenen entre iguals, fomenta l’hàbit d’ordre i potencia la comunicació.
  • HORT: els alumnes poden apreciar el creixement dels vegetals i participar en les distintes fases, des de la preparació de la terra i la sembra fins a la recol·lecció del fruit. La metodologia és participativa, investigadora i exploratòria, ja que l’hort proporciona ocasions i mitjans per a que l’alumne faci observacions i exploracions, plantegi dubtes, formuli hipòtesis i realitzi comprovacions obtenint les seves pròpies conclusions.

Projectes

Treballem les àrees de coneixement del medi i llengua catalana de manera transversal a través de projectes.  Aquesta metodologia permet a l’alumnat desenvolupar habilitats comunicatives, de recerca i de pensament crític, mentre treballen continguts significatius i aplicats a situacions reals. Els projectes fomenten el treball en equip, la creativitat i la curiositat, a més de facilitar una comprensió més profunda de l’entorn que els envolta. D’aquesta manera, aconseguim que els aprenentatges siguin més vivencials i connectats amb la realitat del món actual.

Llengua anglesa

Treballem l’àrea de llengua anglesa seguint el mètode Eleanitz. Aquesta metodologia se centra principalment en el llenguatge oral, per a progressivament introduir el llenguatge escrit. Amb aquest mètode, els nens i nenes aprenen de manera natural a través d’històries dramatitzades i projectes.

Entusiasmat

Treballem l’àrea de matemàtiques seguint el mètode EntusiasMAT. Amb aquesta metodologia l’alumnat aprèn de manera competencial, manipulativa i contextualitzada. Connectant els continguts matemàtics amb qüestions del seu dia a dia.

Natació

La natació és una activitat esportiva i obligatòria dins de l’horari escolar a la piscina del col·legi a tots els cursos de primària.

Informàtica

Fem una hora setmanal d’informàtica des de 1r fins a 4t curs, amb l’objectiu de fomentar l’alfabetització digital de l’alumnat. Mitjançant activitats pràctiques, aprenen a utilitzar eines tecnològiques de manera responsable, desenvolupant competències digitals essencials per al seu futur.

Robòtica

A Cicle Superior, integrem l’assignatura de robòtica per potenciar el pensament crític i la resolució de problemes. Els infants aprenen programació i treballen en projectes pràctics que fomenten la creativitat i el treball en equip, tot desenvolupant habilitats STEM per al futur.

Activitats Complementàries

Són un complement a la formació acadèmica i física dels nostres alumnes i poden variar en funció de les necessitats educatives de l’Etapa. En aquests moments fem Arts Escèniques, Taller d’expressió, Informàtica i Taller d’Oratòria.

Centres d’aprenentatge

Aprofundim els continguts de llengua catalana a mitjançant centres d’aprenentatge.  Oferim una varietat d’activitats interactives i significatives que reforcen les competències lingüístiques, fomentant la comprensió lectora, l’expressió oral i escrita. D’aquesta manera, aconseguim un aprenentatge més dinàmic i adaptat a les necessitats individuals de cada alumne.

Atenció a la Diversitat

  • DESDOBLAMENTS: En algunes àrees.
  • DOCÈNCIA COMPARTIDA DE DOS PROFESSORS/ES A L’AULA: a les àrees de llengua catalana i matemàtiques.
  • MESTRES D’EDUCACIÓ ESPECIAL

Arts escèniques

Fem dues hores setmanals d’arts escèniques. Aquesta matèria permet desenvolupar la creativitat i expressivitat dels infants a través de diferents disciplines com el teatre, la dansa i la música. Les arts escèniques no només potencien les habilitats artístiques de l’alumnat, sinó que també contribueixen a millorar la seva autoestima, les habilitats comunicatives i l’expressió corporal.

Sortides i Colònies

SORTIDES: Al llarg del curs es fan diverses sortides relacionades amb els aprenentatges que s’estan treballant en cada moment. A més a més realitzem tallers i altres activitats que ofereix l’Ajuntament, així com representacions teatrals i audicions musicals.

COLÒNIES: es comparteixen vivències i experiències amb els companys/es i les mestres on es fomenta l’autonomia. Tota l’etapa marxa de colònies tres dies. 

Pla lector

Dediquem vint minuts diaris a la lectura per incentivar el gust pels llibres i fomentar l’hàbit lector. Aquest espai permet als infants gaudir de la lectura de manera lliure i relaxada.

Comunicació amb les famílies

Reunions generals a començament de curs.

Informes d’avaluació: En acabar cada trimestre, lliurem un informe amb les notes i valoracions de totes les àrees curriculars i observacions generals del procés escolar i del desenvolupament personal.

Entrevistes personals amb les famílies. El contacte entre la família i tutoria ha de ser habitual i sempre que es requereixi. Amb aquest objectiu, establim tantes entrevistes com calguin al llarg del curs. Un altre element que afavoreix aquesta relació és la plataforma digital Alexia.

Horari d’atenció a les famílies

 

Back to top